LYMFPROMENAD

 • FÖRLÄSNING & LYMFPROMENAD

  Lymfpromenader är ett nytt koncept utvecklat av Camilla Rastas Leg. Arbetsterapeut, Medicinsk Lymfterapeut & utbildad i Medicinsk Yoga.

  Som första certifierade kursledare i Hallstavik erbjuder jag både hela kurser i Lymfpromenad samt tillfällen med enbart föreläsning om lymfsystemet och introduktion i konceptet lymfpromenad. Samma föreläsning ingår också som del 1:5 i alla kurser. Väljer du att gå en fristående föreläsning har du kostnaden tillgodo om du väljer att hoppa på en hel kurs vid senare tillfälle.

   I mån av plats kan du även anmäla dig till enbart del 1:5 i en kurs om du bara vill gå på föreläsningen. Detta sker genom mailkontakt med kursledaren.

  Har du svårt att gå hela kursen i följd p.g.a. oregelbundna arbetstider?  I mån av plats är du välkommen att hoppa in i en annan grupp och ta igen det tillfälle du missat. Detta sker efter överenskommelse med kursledaren. Du kan också boka en egen kurs om ni är några stycken


  Kursens upplägg: 

  Del 1  

  Föreläsning inomhus eller utomhus, se mer info under respektive kursstart. Här myser vi till det med medhavd utomhusfika och självklart håller vi avstånd. Lär dig lite mer om vårt spännande och viktiga lymfsystem och dess betydelse för din hälsa. Vi går även igenom lymfpromenad som koncept och du får prova "öppnings ceremonin" rörelserna som startar upp programmet.

  (Tidsåtgång ca 2h)


  Del 2 

  Du får lära dig första delen av noga utformade övningar/rörelser för nacke, överkropp och armar som utförs i en specifik lymfologisk ordning för att öppna och öka lymfflödet. Rörelserna jobbar inte enbart med lymfsystemet utan ökar även på ett skonsamt sätt din rörlighet och styrka i överkroppen. Stort fokus läggs även på andningen i denna del av kursen. Rörelserna övar du sedan vidare på efter egen förmåga mellan kurstillfällena. Till din hjälp både vid inlärning och din fortsatta träning på egen hand när kursen är klar, ingår ett träningsarmband med övningarna tryckta i korthet

  (Tidsåtgång ca 1h)


  Del 3  

  Du har möjlighet att fråga om och repetera första delens övningar och sedan går vi igenom andra delen av övningarna som ingår programmet. Här får du också armbandet som vi måttat till under del 1. 

  (Tidsåtgång ca 1h)


  Del 4

  Vi går igenom hela programmets rörelser under promenad för att du ska få känna på hur det känns i kroppen och få mer "flow" i både kropp och rörelser. Promenaden anpassas utifrån deltagarna så låt dig inte avskräckas om du som jag inte är byggd som en atlet. När du sedan tränar på egen hand hemma kan du som önskar lägga till avsnitt av joggning i ditt program. Don efter person!
  (Tidsåtgång ca 1h)

  Del 5

  Vi pratar om kost, rörelseglädje, andning och om att följa sitt hjärta.

  (Tidsåtgång ca 1,5h)


  FÖR VEM?

  Kursen riktar sig inte bara till personer med lymfödem utan passar alla som antingen vill komma igång med träning, effektivisera sina befintliga promenader eller komplettera annan träning.


  VARFÖR?

  Lymfpromenader kan bland annat hjälpa dig att minska i omfång och känna dig mindre ”fluffig”, öka din styrka, rörlighet och uthållighet på ett skonsamt sätt, stärka immunförsvaret, hjälpa dig att snabbare bli av med träningsvärk eller minska annan värk, ge ökad energi, förbättra koppens cirkulation och syreupptagning.  Lymfpromenadkurs online

  Saknar du möjlighet att gå kursen på plats hos mig i Hallstavik eller i Östhammar, så finns möjlighet att gå en onlinekurs genom Ergonomica by the C.

  Klicka här för att komma dit.


 • När, var och hur?

  Nästa startdatum: Söndag den 18 april kl 14
  Plats: Hallstavik  - ta på kläder efter väder då vi sitter stilla en hel del på den första delkursen. Ta gärna med eget mysfika om du vill


  Vi ses vid de röda borden och bänkarna vid lilla bron på Skärstasidan 

  Detta ingår - HALLSTAVIK
  • 5 delkurser
  • Instruktionsarmband
  • Föreläsning om lymfsystemet
  • Liten föreläsning om kost
  • Frisk luft
  • Motion

  Om du bokar under April så ingår även kostrådgivning till ett värde av 795 sek. Säg till vid bokning om du önskar kostrådgivning.

  Jag vill anmäla mig till lymfpromenad